26 Ocak 2013 Cumartesi

“TARİHTE YOLCULUK” KARİKATÜR YARIŞMASI…

Aydın Doğan Vakfı işbirliğinde bu yıl altıncı kez düzenlenecek olan Karikatür Yarışmasında dereceye giren karikatürler geçen yıl olduğu gibi yine bir katalog olarak yayınlanacaktır. Bu yıl konusu “Tarihte Yolculuk” olan yarışmada dereceye giren karikatürler sergilenecek, ödül törenine ünlü karikatür sanatçıları katılacaktır. Ayrıca yarışma öncesinde çocukların hazırlanmaları için atölye çalışmaları yapılacaktır. Atölye çalışmalarına katılmak isteyen ve ayrıca okullarında atölye çalışmaları düzenlemek isteyenler bizimle iletişime geçebilirler.
YARIŞMANIN AMACI Öğrencilerin çizim ve mizah yeteneklerini geliştirmelerini sağlayarak geleceğin karikatür sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak.
HEDEF KİTLE Ortaokul (5., 6., 7., 8. Sınıflar) ve Lise ( Hz. 9., 10., 11., 12. Sınıflar) düzeyindeki öğrenciler.
YARIŞMA TAKVİMİ Duyuru Tarihi: 06 Ekim 2012 Son Katılım Tarihi : 11 Mart 2013 Karikatürlerin Değerlendirilmesi: 08 Nisan 2013 Sonuçların Açıklanması: 12 Nisan 2013 Ödül Töreni ve yeri daha sonra açıklanacaktır.
KATILIM ŞARTLARI 1. Yarışmaya en fazla iki adet karikatür ile katılabilinir. Yarışmaya gönderilen karikatürler iade edilmez. 2. Karikatürler için, en küçük A4, en büyük A3 boyutlarında resim kağıdı kullanılacaktır. 3. Karikatürler, resim kağıdı üzerine, 0,5 numara pilot marka veya benzeri türde bir kalemle çizilecektir. Karikatürler kuru boya kalemi ile renklendirilebilinir. 4. Yarışmaya gönderilecek karikatürlerin arkasına, aşağıda örneği bulunan etiketin eksiksiz doldurularak yapıştırılması zorunludur.
“TARİHTE YOLCULUK” KONULU KARİKATÜR YARIŞMASI BİLGİ ETİKETİ Öğrenci Öğretmen Veli Adı Soyadı/Sınıfı: e-Posta Adresi: Telefon Numarası: Okul Adı:
5. Irk, dil, din, cinsiyet ayrımcılığı yapan, şiddet ve savaş yanlısı olan, cinselliği ön plana çıkaran, özgün olmayan, kopyalanmış ve yetişkin müdahalesi içeren karikatürler yarışma dışı kalır. 6. Ödül alsın veya almasın bütün karikatürler, gerektiğinde tek tek ya da kitap olarak yayınlanabilir, dernek tanıtımında kullanılabilir. Karikatürleri yayınlama hakkı 5 yıl süre ile Yaratıcı Çocuklar Derneği’nindir. 7. Yarışmaya karikatür gönderen kişi ve kurumlar yarışma şartnamesini kabul etmiş sayılır. Şartnameye uymayan karikatürler değerlendirmeye alınmaz. 8. Karikatürler 11 Mart 2013 Pazartesi günü en geç saat 17.00’a kadar aşağıda adresi bulunan Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne teslim edilecektir. 9. Dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan çalışmalar “23 Nisan’a Merhaba 3” Etkinliğinde sergilenecektir. 10. Sergi düzenlenmesi Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin belirlediği sorumlular tarafından yapılacaktır. 11. Tarihte Yolculuk karikatür yarışmasına katılan yarışmacılar etkinlik, ödül, kişisel fotoğraf ve çizimlerinin yarışmayı ve düzenleyen kuruluşları tanıtmak üzere yazılı/görsel medyada ve basılı malzemelerde kullanılacağını kabul etmiş sayılır. 12. Yarışmaya karikatür gönderen kurum, öğrenci ve velisi yarışma şartnamesini kabul etmiş sayılır.
YARIŞMA ŞARTLARI Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Jüri Üyelerinin 1. dereceden akrabaları yarışmaya katılamaz.
SEÇİCİ KURUL Yaratıcı Çocuklar Derneği temsilcileri Didem Çapa (Yönetim Kurulu Başkanı) Havva Tapa (Yönetim Kurulu Üyesi)
Profesyonel karikatüristler Raşit Yakalı Erdoğan Bozok İbrahim Tapa Aziz Yavuzdoğan Erdoğan Başol
ÖDÜLLER Değerlendirme yapılan her kategori için; Yarışma Birincisine; 1.’lik kupası, Başarı belgesi, Aydın Doğan Vakfı Karikatür Kitabı, YÇD 2012 Karikatür Yarışması Kitabı, Erdoğan Bozok ve Nehar Tüblek karikatür kitapları. Yarışma İkincisine; 2.’lik Kupası, Başarı belgesi, Aydın Doğan Vakfı Karikatür Kitabı, YÇD 2012 Karikatür Yarışması Kitabı, Erdoğan Bozok ve Nehar Tüblek karikatür kitapları. Yarışma Üçüncüsüne; 3.’lük Kupası, Başarı belgesi, Aydın Doğan Vakfı Karikatür Kitabı, YÇD 2012 Karikatür Yarışması Kitabı, Erdoğan Bozok ve Nehar Tüblek karikatür kitapları. Mansiyon alan karikatürler; Başarı belgesi, Aydın Doğan Vakfı Karikatür Kitabı , YÇD 2012 Karikatür Yarışması Kitabı, Erdoğan Bozok ve Nehar Tüblek karikatür kitapları .
Tüm katılımcı öğrencilere katılım belgesi verilecektir. Ödül Töreni ; “ 23 Nisan’a Merhaba 3” Etkinliği kapsamında yapılacaktır.
Açıklama: 5846 Sayılı Yasa gereği, ödül alsın veya almasın yarışmaya gönderilen tüm çalışmaların her türlü kullanım hakları bedelsiz olarak yarışmayı düzenleyen Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne ait olacaktır. Çalışmaların başkasına ait, alıntı veya kopya olmaması gerekir. Yarışmaya katılan her kurum, öğrenci ve velisi bu şartları kabul etmiş sayılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder